Braliśmy udział w ,,najsmaczniejszej” wycieczce. Uczniowie kształcący się w zawodzie kucharza z klasy 2k, 3ka, 3k pod opieką p. Alicji Kozińskiej, K. Putkowskiej, B. Elgas udali się na Targi Expo-Sweet w Warszawie. Młodzież miała możliwość obejrzenia nowoczesnych maszyn stosowanych w gastronomii i cukiernictwie do produkcji, dekorowania i chłodzenia gotowych wyrobów. Podziwialiśmy wystawę około 100 olbrzymich cudnych tortów angielskich z kolorowej masy cukrowej, karmelu, bukietów kwiatowych, obrazki wykonane z masy cukrowej i inne artystyczne dzieła sztuki wykonane przez Mistrzów cukiernictwa z całej Europy. Najsłodsza była nieograniczona możliwość degustacji różnych lodów nawet wegańskich wyprodukowanych bez dodatków jaj, mleka oraz słodzone stewią zamiast cukru buraczanego. Czas wykonania takiego wyjątkowego tortu to około 1miesiąc pracy codziennej po 12 godzin. Te cuda były w całości jadalne. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.

Ustawienia dostępności

© 2017 Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Głuchych w Warszawie